Tips til den lange bilturen

Jente som står bak en bil med åpent baggasjelokk og holder rundt en bamse

Jente som står bak en bil med åpent baggasjelokk og holder rundt en bamse1. Lag en idébank med aktiviteter som ikke krever utstyr

Bruk litt tid i forkant av turen til å lage en oversikt over aktiviteter som ikke krever noe utstyr, som for eksempel observasjons-, hukommelses-, gjette- og sangleker. Det finnes mange nettsteder og blogger som tilbyr gode tips på dette området, og en halvtimes søk på nettet kan fort gi deg en verdifull verktøykasse med aktiviteter for bilturen.

2. Mat, drikke og snacks

Ingenting er mer motiverende enn når de voksne trekker noe godt å spise opp av hatten på det rette tidspunktet. Dette er ikke tiden for å eksperimentere med smaksløkene, så pakk mat du vet barna liker og ta gjerne med et variert utvalg av snacks. Variasjon der det er mulig er alltid positivt på en tur der dere sitter mye stille.

3. Strekk på bena og trekk pusten

Stress og dårlig tid er ingen god kombinasjon for barnefamilier på tur. Sørg for å legge bilturen til et tidspunkt som gir dere god tid og ta så mange pauser som dere føler er nødvendig. Å bli enige om at turen er en del av ferien og å unngå følelsen av å «jage», kan være med på å beholde den gode stemningen lengst mulig.

4. Latter er bra på tur – vitser og gåter

Dersom dere er to eller flere voksne i bilen, kan det være lurt å låne eller kjøpe inn en bok med vitser og gåter før turen – gjerne uten å fortelle barna om den på forhånd. En overraskende aktivitet er alltid populært, og høytlesning av vitser og felles gjetting på gåter kan fort få frem latteren hos liten og stor. Latter er bra på tur!

5.  Ha med leker til pausestoppene

Hvis dere stopper på en rasteplass eller andre åpne områder for å spise eller strekke på bena, kan det være lurt å ha pakket noen av de enkleste utelekene lett tilgjengelig. En plastikkball, en frisbee, såpebobler eller et badminton-sett kan fort gjøre pausen enda mer underholdende – og ikke minst gi de minste mulighet til å løpe av seg innestengt energi. Bare pass på at det er god avstand til veibanen sånn at alle er trygge i leken.

 

Husk å sikre bagasjen på trygg måte, og pass på at det ikke ligger løse gjenstander i bilen – god tur!

Laster...