5 tips: Slik blir du en reflekshelt!

Gul button med teksten flash på

I en undersøkelse fra 2015 viser det seg at det er stor forskjell på teori og praksis blant de voksnes bruk av refleks – og totalt er det bare 32 prosent av de voksne som lyser i mørket. Men hvorfor er det så vanskelig å være synlig?Gul button med teksten flash på

Her gir vi deg våre beste tips for hvordan du kan gå foran med et godt eksempel i høstmørket, slik at barna får en god rollemodell:

 1. Sørg for å ha mange reflekser i huset og oppbevar alle på et fast sted.
  Hvis du må lete etter «den ene» refleksen når du virkelig trenger den, minsker sjansen for at du finner den og faktisk forlater hjemmet med refleksen på.
 1. Fest refleks i de jakkene som er mest i bruk når høstmørket nærmer seg.
  Mange har dårlig tid om morgenen, og alt som krever tid, blir ofte prioritert bort i morgenstresset. Det beste er at refleksen allerede er festet eller ligger i lomma.
 1. Snakk refleksen opp – refleks er kult!
  Er det noen av barnas forbilder som bruker refleks? Har barna sett hvor mange kule reflekser som finnes? Benytt anledninger til å påvirke barnas refleksholdninger positivt.
 1. Bestill reflekser sammen på nettet.
  Det finnes et stort utvalg av reflekser på nettet. Hvis det er på tide å kjøpe inn nye reflekser, la barna være med og velge sin helt egen favoritt!
 1. Gi barna ansvar – gjør plass til reflekspolitiet
  For barn i den rette alderen, er det spennende med ansvar – særlig som reflekspoliti! Bli enig om hva reflekspolitiets jobb er, og la barna få leve seg inn i rollen.

 

Reflekser fra Trygg Trafikk og årets reflekskollesksjon får du kjøpt hos Reflexprodukter.

Laster...