Velkommen!

Barnas Trafikklubb på nett er en videreføring av klubben som ble startet i 1966 av Trygg Trafikk - som den første i verden. 

Mer enn 700 000 barn har vært medlemmer siden den gang, og mange av dagens foreldre husker de myke vinylplatene med Onkel Lauritz, og den røde permen med klipp-og-lim oppgaver. 

Fra Onkel Lauritz til cyberspace
Hverdagen for foreldre og barn ser svært annerledes ut i dag enn for 40 år siden. Trygg Trafikk har derfor lagt om Barnas Trafikklubb. Fra 2009 har klubben vært nettbasert og tilgjengelig for alle - helt gratis. Fortsatt kan bøker, spill og kosedyr kjøpes i tillegg til tilbudet på nettet som er gratis.

Lek og lær for barna 
På dette nettstedet finnes interaktive spill og oppgaver for barna. Ved å spille og svare på oppgaver lærer barna ord og begreper om trafikk, og om størrelser, tall og farger. Begreper som er bra å kunne når dere snakker om trafikk, inne og ute. Spillene er utviklet av Trygg Trafikk for barn fra tre til ca seks år. 

De enkleste spillene for de minste barna finner dere under beltedyret Tarkus, til venstre på forsiden. Spillene under Sirkus Zalto i trapesen er mest for barn på fem-seks år. 

Under Monica og Totto til høyre ligger spill som passer fra tre til seks år. Noen forutsetter at barna får hjelp til å lese oppgaven - i hvert fall de første gangene. I midten finner dere familien fra 60-tallet  - som byr på gjenhør med Onkel Lauritz. Mer om de ulike figuruniversene under "Barnas nettsted" til venstre.  

Råd og tips til foreldre 
Du er nå inne på foreldreinformasjonssidene til Barnas Trafikklubb. Her finner du informasjon om hva du kan forvente av barn fra tre til syv år generelt, og i trafikken. Du vil også finne øvelser dere kan trene på ute i trafikken - tilpasset ulike aldre. Vi håper dere vil finne nettstedet nyttig og praktisk i trafikkopplæringen av barna. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger og innspill på klubben og nettstedet - send gjerne en e-post til hovedkontor@tryggtrafikk.no 

Barnas Trafikklubb har utviklet seg mye fra opprettelsen i 1966 da Far brukte hatt, til dagens klubb, der beltedyret Tarkus er hovedfigur.